Pesara guru buka booth Chocodap’s di Mydin Mall Bukit Mertajam

Mula dari ‘suka-suka’, Cikgu Hafizoh Abdullah terus terbang tinggi dengan mengusahakan sebuah booth Chocodap’s.

Usahawan coklat sedap berusia 55 tahun ini memberitahu keputusan sertai keluarga Chocodap’s sejak tiga tahun merupakan antara yang terbaik pernah dilakukan.

“Memang niat nak jual dengan kawan-kawan saja pada mulanya. Tak sangka permintaan luar biasa diterima.

“Jadi saya teruskan dan menjadi usahawan coklat sepenuh masa. Jual coklat tak sama macam jual makanan lain. Kalau tak habis, sendiri pun boleh makan dan tak cepat rosak. Rata-rata rakyat Malaysia gemarkan coklat dan saya salah seorang daripadanya,” katanya dalam nada ceria.

Tambah pesara guru ini juga, setiap kali jualan mendapat sambutan ramai, hatinya automatik gembira. Siapa tak happy kan bila jualan ‘laku keras’!

“Booth dah dua bulan beroperasi dan sambutan di sini Alhamdulillah. Macam-macam ragam pelanggang dan orang ramai yang datang beli belah di sini malah saya seronok berniaga di booth,” katanya lagi.

Dalam masa sama, Hafizoh yang berniaga sendirian tanpa kumpulan memaklumkan booth Chocodap’s beroperasi di dalam Mydin Mall Bukit Mertajam Jalan Baru, Pulau Pinang.

Anda yang berada berdekatan kawasan Bukit Mertajam atau sekitarnya boleh berkunjung ke kiosk Hafizoh setiap hari bermula 10 pagi hingga 10 malam.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment