Tag: usahawan chocodaps

Jul 21
Carilah (tuntutlah) ilmu walaupun ke negara Cina…

Mesti selalu dengar kan pepatah di atas. Kali ini betul2 trip explore market di China yang mana di Guangzhou sahaja ada hampir 20 juta rakyat. Di kalangan mereka jer dah boleh buat ekonomi berjalan dengan baik. Semalam pergi kawasan yang fokus untuk kain sahaja yang luasnya mencecah 7 km, fuhhh memang suku jela dapat jalan. […]

Jul 07
Ejen Nora Gazi: Satu memang tak cukup!

Alhamdulillah rezeki hari nie, selesai hantar stok coklat dekat kawan untuk anak-anak murid dia petang nie. Petang ni saya bawa tiga balang Chocojar juga ke sekolah, order daripada kawan dengan anak murid, lama dah depa tunggu stok nie sampai. Kebetulan stok sampai petang semalam, sebelum kena sambar dengan orang lain baik kita rasa dulu dan […]

Jul 04
Chocojar by Chocodap’s in the making, akan datang tak lama lagi!

Tengah rancak merewang “CHOCOJAR BY CHOCODAP’S”. Dah ready nak nikmati Chocojar by Chocodap’s? Ni diaaaa, kami dah ready bahan-bahan nak buat 1000 bottle, sabar yer anak-anak Chocodians! Baru jer iklan start jumaat lepas, teaser dulu, Alhamdulillah lain macam yang lama-lama pakat nak come back & kembali aktif. Alhamdulillah rezeki milik Allah, kita usaha jer, tiba […]

Jun 29
Salam Aidiladha 1444H/2023M

Semoga setiap pengorbanan kita di muka bumi ini demi sesuatu kebaikan akan mendapat redha Allah SWT. Indah langit kerana awan,Indah laut kerana kebiruan,Indah Aidilfitri kerana kemaafan,Indah Aidiladha kerana pengorbanan. Mata kadang salah melihat,Mulut kadang salah berucap,Hati kadang salah menduga,Maafkan segala kekhilafan. Mohon maaf zahir dan batin dari kami Chocodap’s HQ. SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA Ikhlas […]

Jun 18
Goodies ‘sempoi’ untuk event, korang order kami hantar sampai rumah!

Alhamdulillah siap jugak order daripada salah seorang customer tetap Nora. Dapat tempahan dari Khamis, minta buat goodies simple macam nie 100 pcs coklat. Nora pun on kan je sebab semua bahan2 dah ready stok tinggal plastik macam aiskrim tu je kena cari dekat kedai. Lepas asar Nora pecut pi cod, mak kat rumah pun tak […]

Jun 16
Rai hari istimewa di Chocodap’s Hall, harga mampu milik ditawarkan!

Alhamdulillah terima kasih customer yang sewa HALL CHOCODAP’S di Seremban 2. Birthday celebration untuk adik Muhammad Zaydane Hael. Kami di Chocodap’s mendoakan agar menjadi anak soleh buat ayah bonda tercinta 🥰 Ada ke yang mencari hall selesa yang memuatkan 50-100 pax? Jom roger ticer tau..korang komen kat bawah tau☺️ Mohon tag kenkawan Negeri Sembilan yang […]

Jun 14
How to market your business in 2023?

Alhamdulillah selesai perkongsian bersama Pelajar UMS tahun akhir yang ambil kos Perniagaan seramai 100 orang. Topik “How to market your business in 2023”, it’s not an easy topic actually. Ticer just share apa yang kami buat dan ilmu latest yang kami belajar dan implement di Chocodap’s. Semoga dapat memberi banyak manfaat kepada mereka dan menjadi […]

Jun 09
Nak atau tak nak? Tepuk dada tanya selera!

“Untung la dia cikgu. Senang la nak jual.” Dia sebenarnya bukan soal cikgu tak cikgu. ‘Soalnya nak buat ke tak nak? Tahniah daripada duit RM1 jer dah boleh belikan tab untuk besday anak! Betul sangat kata ibu Noorhayati Che Razak..cerita dia NAK BUAT KE TAK NAK KAN? 😎 Sertai keluarga Chocodap’s sekarang! Jom ‘beranak’ kan […]

Jun 07
Peniaga nasi lemak pun pilih Chocodap’s!

Selepas sepuluh tahun nekad melepaskan jawatan di sebuah syarikat perkhidmatan majalah, Siti Suriani Abu Bakar @ Siti mula serius dalam perniagaan. Bermula pada 2018, Siti mengusahakan perniagaan nasi lemak Brader di LRT Ampang. Bukan tu je, Siti terus mengorak langkah berjinak dalam bisnes coklat tak lama selepas itu. “Makan gaji dengan berniaga banyak bezanya. Terutama […]

May 30
Dapat bantu adik beradik, Nita syok berniaga coklat di Felda Jengka 18!

“Paling best bila dapat tolong adik-beradik dengan hasil jual coklat,” itu kata Yusnita Yusop @ Kak Nita mengenai pengalamannya bergelar usahawan Chocodap’s. Sejak Disember 2019, Kak Nita mula terpaut untuk sertai Chocodap’s selepas melihat kejayaan usawahan di Facebook Mashitah Ramli. “Menerusi Facebook bonda Ieta, saya mula kenal dengan Chocodap’s. “Saya terus direct message dia dan […]