Tag: usahawan coklat

Jun 13
Ramai kata Chocodap’s Pod sedap, korang dah try ke?

Alhamdulillah dh bertukar tangan semua Chocodap’s Pod 😍 Ramai yg repeat order syukur ya Allah. Testimoni di bawah dariada new customer yang dah rasa kesedapan Chocodap’s pod ini. Dorang kalau makanan tu sedap, mesti akan bagi review tanpa diminta. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Jun 02
Soft Cookies Chocodap’s In The House!

Alhamdulillah siapkan dah Soft Cookies kita, jom siapa nak jadi 100 yang terawal untuk cuba. Signature by our Coklat Mini Bites. Berpeluh ticer siapkan tau! Bab masak-masak biarlah kita serah pada yang pakar, fokus kami pada marketing & branding.  Kita tak boleh nak pulun semua benda, kitalah masak, kita jugak lah nak kene iklan, kita […]

May 28
Cookies apa yang best buat minum petang?

Minum apa petang ni? 😜 Makan cookies dengan secawan kopi ni layan sangat ni… Rugi korang kalau tak rasa cookies Chocodap’s Pod 😊Rasa dia serious PREMIUM 😋 Banyak feedback yang kita dapat tentang cookies ni…yang paling best dorang cakap “Tak cukup sebab sedapp! “ Yang mana dah beli confirm akan repeat order. So cepat korang […]

May 17
Jumpa kami di Singapore EXPO Hall 6A, booth M38!

Elok tengah setup booth semalam…ade dua orang datang tengok2 booth..ticer bagi la rasa minibite macam biasa. Tiba-tiba dia tanya! C : Boleh beli ke ni?Me : EH mesti la boleh…😁C : Okay lah, saya nak box raya ni satu, 1 Minibite 90g & 3 pcs chocobar. Alhamdulillah 🫶🏻😍 Event ke-4 kami di Singapore. Pertama kali […]

May 12
Kenangan lama mengusik jiwa…

Kenangan 2020 masa office kecil pertama kami di warehouse bawah rumah flat di Lembah Jaya Ampang. Kami start masuk sini September 2018. Mase dah confirm pindah masuk kedai ni, happy yakmat first time ada office. Sebelum ini kami berniaga kat rumah, bilik kecik jadi store, dah boleh pindah ke kedai macam ni.  Kat sini jugak […]

May 01
Selamat Hari Pekerja 2024

𝐒𝐄𝐋𝐀𝐌𝐀𝐓 𝐇𝐀𝐑𝐈 𝐏𝐄𝐊𝐄𝐑𝐉𝐀 𝟐𝟎𝟐𝟰 ✌️ “Sesungguhnya Allah menyukai apabila salah seorang daripada kamu melakukan sesuatu pekerjaan, ia melakukannya dengan baik, sempurna dan teliti.”(Riwayat al-Baihaqi). Selamat menyambut Hari Pekerja kepada semua pekerja di Malaysia daripada kami di Chocodap’s. “PEKERJA KESUMA BANGSA”

Apr 25
Ganti coklat dengan Chocodap’s, amacam?

Alhamdulillah rezeki semalam, new agent message Ticer Sara last year, semalam pukul 4 message nak jadi agent terus buat belian dekat RM1,200 juga. Beli Chocodap’s sebab nak gantikan produk NESTLE. Alhamdulillah rezeki Allah Maha Luas. Terus berdoa & berusaha 🤲🏻🥰 Doakan kami terus berjuang dalam bisnes yang makin mencabar ni 🤲🏻💛 Founder Chocodap’s Ticer Sarah

Apr 21
Topi mana nak pakai harini?

Setiap pagi bila kita nak bangun, kita ibarat tengah pilih topi. ‘Topi mana aku nak pakai harini?’ It’s a CHOICE! Pilih sama ada nak cakap hari ini adalah hari yang terbaik, atau hari ini hari yang teruk untuk saya. Kata-kata kita adalah doa & menjadi setting of mind. Bila mulut & minda dah sebut atau […]

Apr 16
Raya kan sebulan, dah dapatkan ke belum? 🎇

Indahnya sungguh di Hari Raya 🎉 Ramainya orang bersuka ria 🪄 Adik manis…cantik bergaya🧕🏻🧑🏻 Boleh lah abang ikut bersama🚶🏻‍♀️🚶🏻 Wah wah nak ikut raya sama-sama 🤪  Buah tangan pula takde 😭  Jangan risau Chocodap’s sedia membantu 🤗 Box Raya Chocodap’s kan ada 😱 ‼️ Hazelnut Dark + Minibite   ‼️ Chocodap’s POD  ‼️ Mix Truffle Yogurt  Semua dalam SATU BOX jer 😋🫣 So tunggu apa […]

Apr 10
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin

𝘼𝙣𝙙𝙖𝙞 𝙟𝙚𝙢𝙖𝙧𝙞 𝙩𝙖𝙠 𝙨𝙚𝙢𝙥𝙖𝙩 𝙗𝙚𝙧𝙟𝙖𝙗𝙖𝙩,𝙅𝙞𝙠𝙖 𝙧𝙖𝙜𝙖 𝙩𝙞𝙙𝙖𝙠 𝙙𝙖𝙥𝙖𝙩 𝙗𝙚𝙧𝙨𝙪𝙖,𝘽𝙞𝙖𝙧𝙡𝙖𝙝 𝙍𝙖𝙢𝙖𝙙𝙖𝙣 𝙥𝙚𝙢𝙗𝙖𝙨𝙪𝙝 𝙙𝙤𝙨𝙖,𝘿𝙞 𝘼𝙞𝙙𝙞𝙡𝙛𝙞𝙩𝙧𝙞 𝙠𝙞𝙩𝙖 𝙩𝙚𝙩𝙖𝙥 𝙗𝙚𝙧𝙜𝙚𝙢𝙗𝙞𝙧𝙖. 𝙄𝙣𝙙𝙖𝙝𝙣𝙮𝙖 𝙡𝙖𝙣𝙜𝙞𝙩 𝙠𝙚𝙧𝙖𝙣𝙖 𝙖𝙬𝙖𝙣,𝙄𝙣𝙙𝙖𝙝𝙣𝙮𝙖 𝙡𝙖𝙪𝙩 𝙠𝙚𝙧𝙖𝙣𝙖 𝙠𝙚𝙗𝙞𝙧𝙪𝙖𝙣,𝙄𝙣𝙙𝙖𝙝𝙣𝙮𝙖 𝙍𝙖𝙢𝙖𝙙𝙖𝙣 𝙠𝙚𝙧𝙖𝙣𝙖 𝙠𝙚𝙞𝙣𝙨𝙖𝙛𝙖𝙣,𝙄𝙣𝙙𝙖𝙝𝙣𝙮𝙖 𝙎𝙮𝙖𝙬𝙖𝙡 𝙠𝙚𝙧𝙖𝙣𝙖 𝙠𝙚𝙢𝙖𝙖𝙛𝙖𝙣. 𝘽𝙖𝙠𝙖𝙧 𝙡𝙚𝙢𝙖𝙣𝙜 𝙨𝙖𝙢𝙗𝙞𝙡 𝙗𝙚𝙧𝙙𝙞𝙧𝙞,𝘿𝙖𝙜𝙞𝙣𝙜 𝙙𝙞𝙢𝙖𝙨𝙖𝙠 𝙢𝙚𝙣𝙟𝙖𝙙𝙞 𝙧𝙚𝙣𝙙𝙖𝙣𝙜,𝙎𝙚𝙡𝙖𝙢𝙖𝙩 𝙃𝙖𝙧𝙞 𝙍𝙖𝙮𝙖 𝘼𝙞𝙙𝙞𝙡𝙛𝙞𝙩𝙧𝙞,𝘿𝙖𝙧𝙞𝙥𝙖𝙙𝙖 Chocodap’s HQ 𝙠𝙖𝙢𝙞 𝙪𝙘𝙖𝙥𝙠𝙖𝙣. Semoga gema takbir memuji Ilahi di Syawal pada tahun 2024 masihi ini […]