Tag: coklat viral

Jun 13
Ramai kata Chocodap’s Pod sedap, korang dah try ke?

Alhamdulillah dh bertukar tangan semua Chocodap’s Pod 😍 Ramai yg repeat order syukur ya Allah. Testimoni di bawah dariada new customer yang dah rasa kesedapan Chocodap’s pod ini. Dorang kalau makanan tu sedap, mesti akan bagi review tanpa diminta. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Jun 02
Soft Cookies Chocodap’s In The House!

Alhamdulillah siapkan dah Soft Cookies kita, jom siapa nak jadi 100 yang terawal untuk cuba. Signature by our Coklat Mini Bites. Berpeluh ticer siapkan tau! Bab masak-masak biarlah kita serah pada yang pakar, fokus kami pada marketing & branding.  Kita tak boleh nak pulun semua benda, kitalah masak, kita jugak lah nak kene iklan, kita […]

May 28
Cookies apa yang best buat minum petang?

Minum apa petang ni? 😜 Makan cookies dengan secawan kopi ni layan sangat ni… Rugi korang kalau tak rasa cookies Chocodap’s Pod 😊Rasa dia serious PREMIUM 😋 Banyak feedback yang kita dapat tentang cookies ni…yang paling best dorang cakap “Tak cukup sebab sedapp! “ Yang mana dah beli confirm akan repeat order. So cepat korang […]

May 24
Orang Batu Gajah nak coklat sedap boleh dapatkan di sini!

Alhamdulillah, syukur sangat bila Kakcik @ Norashikin Yusoff dipelawa jadi vendor di Mikaesya Bakery Batu Gajah untuk jadi pembekal coklat Chocodap’s kat sini. Kat kedai ni selain ada roti dan kek, kome boleh la shopping produk produk IKS kat sini. Dah tentu buatan bumiputera. Halal lagi tau! Orang Batu Gajah yang teringin nak makan coklat […]

May 17
Jumpa kami di Singapore EXPO Hall 6A, booth M38!

Elok tengah setup booth semalam…ade dua orang datang tengok2 booth..ticer bagi la rasa minibite macam biasa. Tiba-tiba dia tanya! C : Boleh beli ke ni?Me : EH mesti la boleh…😁C : Okay lah, saya nak box raya ni satu, 1 Minibite 90g & 3 pcs chocobar. Alhamdulillah 🫶🏻😍 Event ke-4 kami di Singapore. Pertama kali […]

May 12
Kenangan lama mengusik jiwa…

Kenangan 2020 masa office kecil pertama kami di warehouse bawah rumah flat di Lembah Jaya Ampang. Kami start masuk sini September 2018. Mase dah confirm pindah masuk kedai ni, happy yakmat first time ada office. Sebelum ini kami berniaga kat rumah, bilik kecik jadi store, dah boleh pindah ke kedai macam ni.  Kat sini jugak […]

May 04
Menyesal tukar karier guru ke tokey coklat? Ini jawab founder Chocodap’s!

Ramai yang tanya, tak menyesal ke berhenti jadi cikgu? Kalau mase berhenti pun dah gaji lebih RM5000 sekitar tahun 2019, kalau sekarang mesti dah lagi banyak. Jawapan Ticer… Alhamdulillah Ticer bersyukur sangat atas peluang perniagaan yang Allah pinjamkan ni. Memang banyak pahit manisnya..tapi dalam berniaga ni kita belajar bina yakin rezeki tu daripada Allah bukan […]

May 01
Selamat Hari Pekerja 2024

𝐒𝐄𝐋𝐀𝐌𝐀𝐓 𝐇𝐀𝐑𝐈 𝐏𝐄𝐊𝐄𝐑𝐉𝐀 𝟐𝟎𝟐𝟰 ✌️ “Sesungguhnya Allah menyukai apabila salah seorang daripada kamu melakukan sesuatu pekerjaan, ia melakukannya dengan baik, sempurna dan teliti.”(Riwayat al-Baihaqi). Selamat menyambut Hari Pekerja kepada semua pekerja di Malaysia daripada kami di Chocodap’s. “PEKERJA KESUMA BANGSA”

Apr 25
Ganti coklat dengan Chocodap’s, amacam?

Alhamdulillah rezeki semalam, new agent message Ticer Sara last year, semalam pukul 4 message nak jadi agent terus buat belian dekat RM1,200 juga. Beli Chocodap’s sebab nak gantikan produk NESTLE. Alhamdulillah rezeki Allah Maha Luas. Terus berdoa & berusaha 🤲🏻🥰 Doakan kami terus berjuang dalam bisnes yang makin mencabar ni 🤲🏻💛 Founder Chocodap’s Ticer Sarah

Apr 21
Topi mana nak pakai harini?

Setiap pagi bila kita nak bangun, kita ibarat tengah pilih topi. ‘Topi mana aku nak pakai harini?’ It’s a CHOICE! Pilih sama ada nak cakap hari ini adalah hari yang terbaik, atau hari ini hari yang teruk untuk saya. Kata-kata kita adalah doa & menjadi setting of mind. Bila mulut & minda dah sebut atau […]