Category: Motivation

Feb 19
Nekad bangun semula dengan Chocodap’s, Ruby luaskan bisnes di Sg Besar!

“Selepas tempoh PKP tamat, saya nekad bangkit semula,” demikian kata Rabiatul Adawiyah Ibrahim menceritakan cabaran berniaga ketika pandemik. Rabiatul atau mesra dengan panggilan Ruby membuka beberapa kedai namun disebabkan Covid-19 melanda dunia, akhirnya beberapa kedai miliknya terpaksa ditutup. Selepas itu, Ruby tertarik untuk memulakan bisnes coklat Chocodap’s dan dia terkejut dengan respon diterima. Ibu empat […]

Jan 29
Raya dah dekat, jom buat side income!

Pejam celik raya pun dah nak dekat, NAK BUAT SIDE INCOME TAPI TAK TAHU NAK BUAT BISNESS APA Ha! Jangan pening kepala, jom buat income dengan Chocodap’s. Tukar coklat jadi DUIT . Tuan puan boleh baca sendiri testimoni di bawah hasil jualan coklat Chocodap’s. Memamg produk MUDAH JUAL! Bahan marketing dan group bimbingan pun disediakan […]

Jan 26
Nampak sempoi, rupa-rupanya PADU!

Coklat simple tapi kaya dengan rasa Rupa yang mahal dengan harga marhaen Tak lain tak bukan, sudah semestinya CHOCBAR CHOCODAPS Coklat yang penuh dengan rasa koko Boleh makan begitu je Boleh juga dimasukkan dalam masakan Pelbagai resepi boleh dicuba dengan CHOCOBAR Berminat ? Jom dapatkan sekarang

Jan 19
Kejar akhirat, kejayaan dunia pasti datang – Noraini Mat Seman

Alhamdulillah. Mengalir air mata seorang ibu di pagi Jumaat mulia ini. Syukur ya Allah atas kurniaan yang tidak ternilai ini. Bagi Noraini Mat Seman, dia tidak memaksa anak-anaknya untuk menghafaz Al-Quran namun segalanya hadir atas minat anak sendiri. “Mama hanya memberi dorongan. Tapi syukur anak-anak mama semua dgn rela hati ke arah itu. Hazeeq dh […]

Dec 31
Suri rumah selalu disindir tak bekerja? Ini jawab Ibu Noor!

Sebelum ini, semuanya hanya ‘cukup-cukup’ sahaja. Apa yang terhidang depan mata, makan lah tanpa banyak tanya. Noorhayati Che Razak atau lebih mesra disapa sebagai ibu Noor ini mengaku hidupnya berubah selepas terjebak menjadi usahawan coklat. “Sebelum ini saya berniaga kek, biskut raya, kerepek malah popia cheese pun pernah juga. Saya bantu suami untuk menjana pendapatan […]

Dec 18
Persatuan Rezeki Infaq borong 10 set Chocobar, terima kasih!

Jutaan terima kasih buat Persatuan Rezeki Infaq & Sahabat Ustaz Abdullah Razak UstazlahOfficial support belian 10 set box Chocobar Chocodap’s untuk Program Infaq! Terima Kasih kerana menyokong produk buatan bumiputera, Alhamdulillah tahun ni dah lapan tahun Chocodap’s beroperasi, doakan kami terus bertahan dan bantu lebih ramai diluar sana dapatkan coklat halal buatan Malaysia dan dalam […]

Dec 04
Terima kasih Puan Safnida Asam Pedas London!

Bukan kaleng-kaleng order semalam. Total coklat semua harganya RM1,890 buat Puan Safnida Afiza daripada Asam Pedas London. Jutaan terima kasih juga kepada kak Jaja atas tempahan untuk buat kenduri. On the way balik Perak terus singgah drop coklat Kak Ni, elok pulak ada PakNiL dan geng AF, diorg ada reunion meeting. Terus Kak Ni ambil […]

Nov 29
Booth Chocodap’s di Sekolah Seri Indah, syoknya!

Simpan sbg kenangan. Puas hati berpenat lelah selama seminggu bertungkus lumus menyiapkan segalanya. Menang kalah lain cerita yg penting kita enjoy Pengalaman berniaga dan buka booth di sekolah Seri Indah, Kuala Lumpur memang best! Setiap kali ada peluang buka booth di sekolah, pasti kak Noor akan buat. Ini kerana bila melihat budak-budak di sekolah happy […]

Nov 10
Tepuk dada tanya selera, pilihan masa depan di tangan anda!

Ramai orang boleh berniaga dan boleh bekerja. Tapi tak ramai orang yang sanggup korban 24 jam, tolak tidur untuk betul-betul beri komitmen pada apa yang dia nak capai. Jangan tanya kenapa orang berjaya tu capai apa yang dia nak capai, sebab level komitmen dia tak sama macam kita yang bertindak biasa-biasa ni. Yang masih memikirkan […]

Oct 23
Hasil komisyen Chocodap’s, Nora berjaya beli kereta idaman!

Empat tahun bersama Chocodap’s, Anora Gazi atau Nora akui usahanya kini menampakkan hasil apabila berjaya membeli sebuah kereta idamannya. Ujar Nora, kereta Perodua Bezza yang baru sahaja dibeli bakal memberi keselesaan kepada dia dan keluarga. “Alhamdulillah berkat sabar kumpul duit komisyen jual coklat Chocodap’s bermula tahun lepas, akhirnya saya dapat juga kereta idaman. “Hasil duit […]