Nak coklat sedap? Jom singgah ke kiosk Chocodap’s Heritage Mall Kota Tinggi! 

“Masa awal mula berniaga, macam-macam komen saya terima. Ada yang tak percaya kemampuan saya untuk jana duit dari bisnes coklat,” itu luahan Farrah Edayu Izzma Zambri atau mesra dipanggil Farrah.

Ejen Chocodap’s berasal dari Selangor dan kini menetap di Kota Tinggi, Johor ini akhirnya menarik nafas lega apabila usahanya mula menampakkan hasil.

“Sejak Februari lalu saya buka kiosk di Heritage Mall, Kota Tinggi. Cuba nasib untuk berniaga offline pula. Alhamdulillah sambutan menggalakan. Saya tak nafikan ada hari jualan perlahan tetapi ada hari yang jualannya sangat baik.

“Lumrah orang berniaga bukan hari-hari kita dapat sambutan. Yang penting kena usaha untuk promosikan coklat yang ada. Alhamdulillah sudah hampir lapan bulan di sini, perasaan seronok dan bersemangat berniaga coklat mula wujud dalam diri. Insha Allah saya akan terus konsisten mengetengahkan jenama Chocodap’s di sini,” katanya.

Farrah yang merupakan anak ejen kepada Dr Syahidah juga merupakan usahawan coklat sepenuh masa.

Dalam pada itu, kiosk coklat Chocodap’s diusahakannya menawarkan 13 jenis coklat dengan harga berpatutan.

“Saya berniaga tetap di sini. Belum terfikir untuk berpindah ke lokasi lain.

“Kalau anda berminat dapatkan coklat untuk makan, majlis hari jadi, majlis kahwin atau acara istimewa boleh datang ke Heritage Mall, Kota Tinggi untuk dapatkan Chocodap’s,” ujarnya.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment