HEBAT! Umur baru lapan tahun, adik Danish Go gigih promosi Chocodap’s keliling kampung

Kalau kanak-kanak seusianya masih ramai yang sibuk bermain ke sini sana, lain pula bagi adik Mohd Danish Go @ Danish. Baru je berusia lapan tahun, adik Danish dah pandai berdikari mencari duit dengan berniaga Chocodap’s.

Pelajar tahun dua yang berasal Kota Kinabalu, Sabah ini memulakan langkah bergelar usahawan muda sejak November 2021.

Mula kenal dengan Chocodap’s melalui laman sosial Facebook, ibunya Puan Nurheda banyak memberi semangat untuk adik Danish mengorak langkah bergelar usahawan dari usia muda memandangkan ibunya juga seorang usahawan aktif.

“Sebut je coklat, Danish memang orang yang paling happy sekali. Dia memang suka makan coklat. Kalau di kampung kami ni, memang ramai kenal dia gara-gara Chocodap’s.

“Dia akan tarik troli berisi box Chocodap’s dan pusing satu kampung. Alhamdulillah Danish tak segan untuk bertegur sapa dengan penduduk di sini dan tanya sama ada mereka berminat tak nak beli Chocodap’s. Jujur saya kata, sebagai seorang ibu mesti lah saya bangga melihat usahanya walaupun dia masih umur lapan tahun,” ujarnya bersyukur.

Adik Danish yang tinggal bersama keluarganya di Penampang, Sabah berjaya meraih keuntungan tertinggi sebanyak RM8000 habis berbisnes coklat.

“Bulan lepas dia berjaya menjual RM 4867, pecah rekod peribadi dia. Mungkin bagi orang lain tak banyak tapi bagi kanak-kanak usia lapan tahun berhasil buat jualan sebanyak itu, memang hebat.

“Sebagai ibu saya selalu pesan dengan Danish, dia anak sulung dan kalau boleh kena ada simpanan duit yang banyak untuk masa depan lebih cerah. Nanti nak sambung belajar di mana-mana, tak runsing. Saya lihat minat di ke arah bisnes jadi saya doa satu hari nanti Danish menjadi usahawan berjaya dan terkenal. Insha Allah,” kongsi Puan Nurheda.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment