Permulaan jual RM 159 jer, Ejen Nor terkejut jumlah cecah enam angka!

Mungkin ramai gelisah dengan ‘serangan’ pandemik COVID-19 yang melanda dunia apabila situasi ini meragut banyak punca pendapatan. Buktinya, ramai yang kehilangan kerja sejak tahun lalu.

Namun begitu, ada hikmah di sebalik setiap musibah. Apa yang penting, jangan pernah putus asa untuk mencari rezeki walau terpaksa dilakukan di dalam rumah. Ruang mungkin terhad tetapi dengan kecanggihan teknologi masa kini, segalanya tidak mustahil.

Bagi Puan Noraini Mat Seman, tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tahun lalu membawa seribu rahmat buatnya apabila perniagaan coklat diusahakannya berjaya meraih pendapatan luar biasa.

“Pada Januari 2020, sales hanya RM 159. Saya balik ke kampung semasa tempoh PKP hasil jualan mencanak sehingga lebih RM3000.

“Bayangkan waktu itu saya masih berada di level Captain tetapi mampu menjana sehingga empat angka,” katanya.

Sambungnya, daripada pangkat Captain dia menaiki ke tangga Commando membuatkan dirinya lebih bersemangat memasarkan produk Chocodap’s dengan lebih meluas.

“Alhamdulillah terima kasih Ticer Sarah yang banyak membantu untuk guide saya. Bayangkan semasa tempoh PKP sahaja, hasil jualan pada awalnya berjumlah RM 6000 meningkat menjadi RM 21,000,” ucapnya syukur.

Guys, kalau Puan Nor boleh lakukan, kenapa anda tidak? Jangan jadikan alasan tempoh PKP tidak boleh bekerja atau jana wang. Zaman sekarang dari rumah pun boleh buat duit dah tau!

Hubungi 011-1141 4770 (Chocodap’s HQ) untuk menyertai sebagai ejen sah hari ini!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment