Tag: kami jual coklat

May 04
Menyesal tukar karier guru ke tokey coklat? Ini jawab founder Chocodap’s!

Ramai yang tanya, tak menyesal ke berhenti jadi cikgu? Kalau mase berhenti pun dah gaji lebih RM5000 sekitar tahun 2019, kalau sekarang mesti dah lagi banyak. Jawapan Ticer… Alhamdulillah Ticer bersyukur sangat atas peluang perniagaan yang Allah pinjamkan ni. Memang banyak pahit manisnya..tapi dalam berniaga ni kita belajar bina yakin rezeki tu daripada Allah bukan […]

Nov 20
Coklat tukar jadi duit?

Tengah cari side income? Pening betul nak buat business apa 🥺 Nak jual makanan tapi tak nak jual yg ‘renyah’. Haaa meh sini, Chocodap’s ada set yang SUPERPOWER SYOK! Beli SET RAHMAH auto jadi agent 🤩 Banyak kan yang korang dapat, benda pun limited ni. Selagi harga tengah kaw kaw murah ni, yuk grab cepat! […]

Feb 26
Terima kasih atas sokongan, jualan gudang Chocodap’s laku keras!

Tak menang tangan dibuatnya, Alhamdulillah! Terima kasih yang datang membeli jualan stock kasi licin. Dari 8.30 pagi kami dah sampai HQ walaupun hari sebelumnya semua masih ‘berkampung’ sampai ke malam. Alhamdulillah tengok semangat masing-masing memang mazing siap ajak datang kedai, diorg siap tahan kereta motor lalu lalang ajak masuk kedai, amazing! Hari ni ticer spend […]

Feb 24
Jualan Gudang Chocodap’s 24-25 Mac 2023, jangan ketinggalan!

Teringin makan coklat dalam kuantiti banyak? Nak buat stok untuk Ramadan? Ini masanya! Jangan ketinggalan, jualan gudang Chocodap’s bermula 24-25 Februari 2023 🫶🏻🔥💐 Banyak pilihan coklat menanti, jangan lupa datang ok ‼️😘 Address:No 70, JALAN PUSAT KOMERSIAL SUJANA 3, PUSAT KOMERSIAL SAUJANA, SEREMBAN 2 HEIGHT, 70300, SEREMBAN, NEGERI SEMBILAN http://chocodaps.com.my jualangudang #jualangudangcoklat #chocodaps #coklatsedap #jualancoklat […]

Feb 13
Rubeniay syok buka booth Chocodap’s, teruskan pencarian tapak baru!

Meskipun sudah berakhir tapak booth di AEON Station 18 akhir Januari lalu, Rubeniay berhasrat untuk meneruskan pencarian lokasi seterusnya. Pernah juga mengusahakan booth coklat di Pasaraya Lotus Station 18, Rubeniay yakin kejayaan dalam bisnes pasti datang dengan usaha padu. “Saya harap jenama Chocodap’s terus bersinar di Ipoh. “Selalunya jual online sekarang pelanggan boleh datang terus […]

Feb 06
60 usahawan Chocodap’s sertai NUH 2023

Alhamdulillah selesai tiga hari kami di NAK UBAH HIDUP 2023! Rasa momentum masa NAK UBAH HIDUP OGOS 2019 berulang semula. Syukur Alhamdulillah Allah izinkan untuk hadir kali bersama dengan Usahawan Chocodap’s yang luar biasa. Hampir 60 orang mendaftar, tahniah buat yang hadir untuk tiga hari dan juga buat anda yang dapat hadir walaupun sehari. Belah […]

Nov 07
Umur baru 19 tahun, Jihah atur langkah cari duit poket sendiri

Siapa sangka usia seawal 19 tahun, Nur Najihah Abdul Karim @ Jihah sudah mula berfikir jauh untuk mempunyai simpanan wang untuk kegunaan masa depan. Enggan membuang masa, Jihah mula mengatur langkah memulakan bisnes coklat Chocodap’s di Kuala Krai, Kelantan sejak 2021. Pelajar Maahad Rahmaniah, Kuala Krai ini mula tertarik sertai Chocodap’s selepas melihat iklan di […]

Nov 02
Suri rumah pun mampu buat duit, Kak Zan bukti usia bukan halangan asalkan…

“Nawaitu nak bantu suri rumah sepenuh masa macam saya ada duit poket sendiri,” itu luahan Puan Norizam Bt Lee Chong, ejen Chocodap’s dari Kuala Krai. Mesra dipanggil Kak Zan, wanita berusia 59 tahun ini memberitahu dia berminat sertai Chocodap’s selepas terlihat video coklat di Facebook. “Masa tu entah kenapa bila tengok FB Live dikendali ejen […]

Nov 01
Booth Chocodap’s kini di Ampang Point

Warga Ampang dan sekitarnya, kini anda boleh dapatkan Chocodap’s di Ampang Point bertempat tingkat bawah pusat beli belah itu. Terus ke sana untuk pilihan coklat terbaik tempatan, macam-macam ada! Ingat coklat, ingat Chocodap’s 🥳 Jangan lupa singgah okay 🍫 🛍️🍫

Oct 28
Kisah Kak Jaja: Niat mencuba, akhirnya jatuh cinta!

Berawal sekadar mencuba akhirnya membawa Jaja serius meneroka bidang bisnes coklat. Jaja atau nama sebenar Ros Aniza Mohd Arif mengakui Chocodap’s merubah pandangannya mengenai alam perniagaan. “Mula-mula saya sekadar nak cuba saja. Tak sangka dah tiga tahun bersama Chocodap’s, banyak pengalaman yang saya dapat termasuk kewangan keluarga yang semakin baik. “Alhamdulillah dengan bisnes coklat saya […]