Tak Nak Miskin Kena Rajin, Jangan Risau…Ada Caranya‼️

IMPAK selepas dunia ‘diserang’ wabak Covid kian terlihat. Kadar pengangguran semakin meningkat, banyak syarikat mengurangkan tenaga kerja. Bukan semua tetapi majoriti rakyat Malaysia memilih untuk lebih berhati-hati dalam merencana kewangan.

Menurut artikel yang dikeluarkan di Astro Awani, sebuah rumusan laporan Families on the Edge – Siri Ogos 2020 yang dikeluarkan Tabung Kanak-Kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNICEF) dan Dana Populasi Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (UNFPA), keluarga berpendapatan rendah di Kuala Lumpur terjejas teruk akibat COVID 19.

Kajian itu melibatkan 500 ketua isi rumah serta temu bual dengan 30 responden yang majoritinya adalah wanita yang menjadi ketua keluarga.

25% Ketua isi rumah menganggur
17% Simpanan hanya dapat bertahan satu bulan
32% Setua isi rumah wanita menganggur
52% Guna lebih banyak telur
40% Guna lebih banyak mi segera

JANGAN TERUS DUDUK MERATAP NASIB… setiap masalah ada jalan keluar!

Chocodap’s kini memiliki lebih 11,700 agen dan dropship di seluruh negara & mereka mampu membuktikan meskipun negara berdepan dengan cabaran ekonomi, agen-agen ini masih boleh membuat keuntungan melalui penjualan coklat.

‘Merdekakan’ diri anda dari masalah kewangan dengan menyertai keluarga Chocodap’s hari ini. Rasa memikat, aroma terangkat, hati pasti terikat dengan keenakan Chocodap’s ‼️

Ambil tindakan sekarang!!.Anda boleh lihat di bahagian CONTACT atau cari sahaja agen – agen yang berdekatan dengan anda, anda boleh klik pada pautan :

https://chocodaps.com/senari-ejen-dan-stokis/

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment