apa yang "best" dengan chocodap's

  1. Coklat mempunyai potensi pasaran yang sangat luas kerana ianya adalah makanan yang DIGEMARI OLEH PELBAGAI LAPISAN MASYARAKAT, malah hampir keseluruhan manusia menyukai coklat.

2. Produk berasaskan makanan adalah “FAST MOVING ITEM“.

3. Jualan produk makanan TIDAK MEMERLUKAN TESTIMONI/RESULT, CUKUP DENGAN MEMBERI RASA untuk menyakinkan pelanggan.

4. Produk Chocodap’s adalah HALAL & BERSIH

5. Rasa produk coklat Chocodap’s adalah SETANDING DENGAN PRODUK JENAMA ANTARABANGSA

peluang jana pendapatan lumayan

persediaan newbies chocodap's

bagaimana nak cemerlang dengan chocodap's

  1. Jaga Solat (Bagi orang ISLAM)

2. Jaga/Perbaiki Hubungan dengan Ibu Ayah/Pasangan Hidup

3. Pastikan anda telah sertai Support Group Chocodap’s :

4. Follow FB personal founder (klik see first) : May Sarah & Farhan Zainuddin

5. Susun JADUAL AKTIVITI HARIAN (lampiran 1), Pastikan anda berdisiplin ikut aturan masa yang ditetapkan. Perbanyakan aktiviti MARKETING, MARKETING, MARKETING, SALES.

* Jadual waktu membantu kita “consistent” dengan apa yang kita buat, ia akan bantu jaga masa kita. Pastikan kerja-kerja marketing, sales, engage dengan team, jaga anak, masak, basuh baju, kerja pejabat dan lain-lain lebih teratur dan tersusun.

6. Jelas akan setiap jualan anda pada pelanggan, anda boleh gunakan BUKU TEMPAHAN CHOCODAP’S (Lampiran 3) bagi memudahkan kerja-kerja pembungkusan dan sebagainya.

7. Pastikan anda sudah TULIS IMPIAN anda pada buku. Tanpa IMPIAN, baik anda lupakan niat berniaga ini kerana anda hanya membuang masa, wang dan tenaga sahaja disini. IMPIAN adalah umpama api pembakar semangat untuk anda berusaha mengejarnya mengikut tarikh yang ditetapkan. Pastikan anda tulis kenapa anda mahu impian tersebut. Kemudian cari gambar dan tampal di tempat yang anda selalu lihat.

8. Sasarkan bina ejen dropship 200 orang dalam tempoh setahun. Jika anda berjaya lakukan perkara ini, saya yakin anda mampu membina empayar anda.

9. Pastikan anda mengikuti aktiviti pembelajaran kami di FACEBOOK GROUP (Sila rujuk jadual kelas di telegram/facebook group) tersebut. Setiap minggu leader-leader dan founder akan buat sharing ilmu mereka.

10. Sentiasa aktif ber ‘engagement’ dalam group Whatsapp/FB buat Leader nampak awak.

11. Buat jadual Sasaran Jualan anda setiap bulan.

 

Contoh Jadual Sasaran Jualan