Sebelum lahirnya Chocodap's

Mula dari minat Sama seperti pasangan suami isteri lain di luar sana, kami juga memasang impian untuk ubah nasib keluarga ke tahap lebih baik. Apa lagi selepas isteri, Ticer Maysarah melahirkan anak kedua. Tekanan mula terasa apalagi tinggal di Kuala Lumpur, semuanya memerlukan kos yang tinggi. Dari situ kami mula berfikir lakukan sesuatu untuk berniaga.

Perjuangan

Pelbagai cabang bisnes makanan telah kami cuba antaranya menjual garlic butter, congo bar & coklat homemade. Semuanya berakhir hampa. Kekangan sebagai pekerja sepenuh masa membuatkan fokus berniaga agak terbatas. Apabila permintaan semakin meningkat, kami membuat keputusan untuk fokus sepenuhnya dalam dunia perniagaan dalam masa sama meninggalkan pekerjaan lama. Ini membolehkan kami mengatur masa dengan lebih baik meskipun keberatan pada awalnya.

Ubah Kehidupan Ke Peringkat Baru

Selepas meninggalkan fasa ‘makan gaji’, kami nekad fokus 100% terhadap perniagaan coklat. Memilih nama Chocodap’s yang merupakan gabungan Coklat dan sedap, kami bersyukur dapat bekerjasama dengan pihak pengeluar sebagai persediaan menghasilkan antara coklat tempatan terbaik. Chocodap’s membuka ruang dan peluang kepada orang ramai untuk bergelar usahawan coklat dengan konsep mesra bajet. Kini terbukti setelah hampir lima tahun Chocodap’s menapak di dalam industri coklat tempatan, kami dapat melihat potensi besar memandangkan permintaan di negara ini yang semakin meluas dan berdaya maju.

Kejayaan setakat ini

Bantu gapai impian Alhamdulillah selepas lima tahun beroperasi, Chocodap’s berjaya melahirkan lebih 42,000 usahawan coklat setakat ini. Misi syarikat untuk terus mengedarkan coklat tempatan terbaik setanding rasa antarabangsa akan diteruskan termasuklah merancakkan aktiviti pemasaran syarikat selain penambahan jumlah ejen. Setakat ini juga lebih 2000 tan telah diedarkan kepada ejen Chocodap’s dan ini adalah angka membanggakan. Kami juga optimis untuk membantu lebih ramai usahawan meraih pendapatan sehingga lima ke enam angka setiap bulan melalui jualan Chocodap’s.

MISI

MISI - Menawarkan pelbagai jenis coklat berkualiti tinggi dengan menyediakan platform yang mudah untuk para ejen seterusnya pembeli. - Menyediakan sistem latihan efektif untuk para ejen dengan menyediakan strategi pemasaran yang terbukti berkesan. - Optimumkan penggunaan dan kelebihan coklat untuk menjana pulangan lumayan. - Mewujudkan komuniti usahawan berkualiti sekaligus membantu meningkatkan taraf kehidupan individu memerlukan menerusi produk berasas coklat.

VISI

Visi Mewujudkan syarikat bertaraf antarabangsa yang menggunakan coklat sebagai medium utama. Matlamat ini dipacu dengan strategi syarikat yang terbukti berkesan dan boleh diaplikasi di seluruh dunia.

Chocodap's Team

Berjayanya sebuah organisasi bukan lah kerana kehebatan individu tetapi adalah kehebatan kerja berpasukan. Kami percaya "tiada kerja yang mustahil selagi kita berkerjasama menjayakannya". Budaya kerja yang kami sentiasa berpegang adalah "RESPECT EACH OTHERS, HELP EACH OTHERS, SUCCESS TOGETHER GATHER"

Farhan Zainuddin

CEO & Co-Founder Chocodaps

“Kejayaan perlukan tindakan dan ia bermula dari langkah pertama. 3 kunci kejayaan yang saya pegang: Doa, Keberkatan & Usaha . In Sha Allah anda boleh berjaya”

May Sarah

Founder Chocodaps

“Lets Success Make Noise”